Promotions

New Proton Persona Price List

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
Persona 1.6 Standard (S) Manual RM 47,663 613 499
Persona 1.6 Standard (M) Manual RM 48,113 618 504
Persona 1.6 Standard (S) Auto RM 50,663 651 530
Persona 1.6 Standard (M) Auto RM 51,113 657 535

Believe it or not! Proton is bringing back the Persona! Both auto and manual transmission are now available. However, only standard version is reproduced and the price increases by few hundreds. The new price reflects the addition of airbag, sport rim and electronic side mirrors. Do call us if you would like to purchase a brand new Proton Persona. Satisfaction guaranteed. Join our facebook page at http://fb.com/mybestcardealer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

58 Responses to New Proton Persona Price List

  1. adzie says:

    hai,
    can u send me quotation for persona 1.6 standard (M) auto
    dp: 10% and if 0 dp
    basic salary RM1700++
    do i need gurantor?
    can i used graduate scheme?

    • admin says:

      hi adzie, pihak kami sudah hantarkan quotation. Berdasarkan gaji you, you mungkin perlu sediakan penjamin. Jika berminat, boleh hubungi kami terus di 019-3559448.

  2. fendi says:

    kindly specify the minimum salary that required by all model…tq

  3. Harisyam says:

    Kalau gaji 2k sebulan, downpayment dalam 10k boleh x dapat untuk skim graduan?

    status kerja : kontrak kerajaan (renew setiap tahun)

    Pertanyaan lain, persona ni ada airbags dan abs tak?

  4. Pathamanathan says:

    I have a Proton Iswara 2006 Model . My loan from Maybank and balance around RM6400.00. If I want o trade in to Proton Persona without down payment .Can you work out for me.

    • admin says:

      Hi, may us know your net pay? We also deal with trade in and kindly let us know if you have any question. Feel free to prepare the documents required to apply for the loan.

  5. jjs says:

    i ordered in June from one dealer in subang… sampai sekarang tak dapat2… in other forum we also discussed the same cases… apa masalah sebenar..?

    • admin says:

      Hi JJs, yes. Proton is having a problem with their production. We don’t know exactly what’s happening but the stock is expected to come anytime soon.

  6. shamala says:

    Hi, i have atos prima automatic 2005 model, I still have 16k to be paid off, is there a way, where i can trade in my car for proton persona standard automatic without any down payment. Is it possible

    • admin says:

      We need to check the trade in value with our used car panels. Kindly call us for more information and we can arrange 0% down payment if you are interested. Please be sure to submit your documents in advance to make sure that your loan can be approved. Thanks!

  7. afizol says:

    Hi Admin.. kindly email me quotation regarding proton persona. and promotion right now??

  8. fik says:

    if my basic rm2500 nak buat full loan for persona 1.6 auto metallic bape bulan2? perlukan guarantor ke?

  9. Mohd hanapi says:

    salam 1 malaysia…sy nk buat full loan untuk persona 1 bln berapa?sy bru kerja dengan kerajaan 3 bln nak ad penjamin x?

  10. Mohd hanapi says:

    gaji bersih 1300 dan saya xde degree or diploma?

  11. Izwan says:

    Hi,

    Kalau nak trade in boleh? Saya ada Proton Savvy 1.1 manual tahun 2006 (dah habis bayar bank. Apa specs Persona Standard ni? Cruise Control, steering control ada tak? Ada free gifts? Boleh emailkan saya apa dokumen yang diperlukan, bayaran bulanan utk loan 9 tahun, and semua quotation. Terima kasih

    • admin says:

      Hi Izwan, Proton Savvy value dea tidak begitu memberangsangkan dan you boleh hubungi kami utk dapatkan maklumat lanjut tentang harga tersebut. Sila check email you utk maklumat seterusnya. Thanks!

  12. effandi abu says:

    salam 1 malaysia..kalau sy buat full loan untuk persona..bulan2 berape? sy keje kerajaan dh 9 thn. Gaji bersih dlm rm 1550.

    • admin says:

      Wasalam Affendi, pihak kami sudah hantarkan maklumat lanjut mengenai bayaran bulanan bagi model ini. Sila hubungi kami jika you ada sebarang soalan.

  13. Zul says:

    hi,
    sy fresh grad, bru kje 1bln, gaji 1.7++, adakah i need guarantor? and if i use graduates scheme, how much my installment for persona manual s/m?

    • admin says:

      You boleh apply tanpa penjamin. Cuma bagi model ini, stock tiada. You mungkin perlu tunggu sebulan atau dua. Lebih elok utk tuan buat booking terdahulu dan apply loan untuk make sure loan lepas.

      Thanks

  14. Dave says:

    Do you have ready stock of Persona 1.6 Standard (M)? If i place my order today how long does it take for the car to arrive?

  15. Stanley says:

    Hi, I want buy proton persona b-line auto solid with down payment 8k. My monthly salary is about 2.2k. And I got 2 credit cards. It possible I can get the car loan and also how about the interest rate? And now still available stock for persona or no?

  16. HONG says:

    1)What is the difference in engine for the first generation compare to the current one ? For what I know the current one is using CamPro IAFM.
    2)What is the require km to change the timing belt ?
    3)What is the fuel consumption L/100km ?
    TQ

  17. ima says:

    Assalamualaikum. .tolong hantar quotation auto model..gaji dlm 2k

    Thanks

  18. Addy says:

    Did proton persona still available for H-Line and the price is? Please PM me.. Thanks

  19. aisya says:

    Basic gaji suami saye rm1400,tapi ade allowance tetap. .jumlah keseluruhan rm2+++,klau saye nk beli kereta ni,perlu penjamin ker? ?

    • admin says:

      You nak beli atas nama you or your husband? Kalau atas nama husband, beliau mungkin tidak perlu sediakan penjamin. Ia bergantung kepada komitmen beliau.

  20. aisya says:

    Atas name hubby. .mcm mane prosedur nye ye,thanks.

    • admin says:

      Sila hubungi kami di 019-3559448. Kami juga sedang menawarkan promosi yang menarik pada bulan ini dan hubungi kami secepat mungkin. Thanks!

  21. aisya says:

    Boleh bagi contact no. You tak?

  22. alif says:

    sy kakitangan awam…berminat ngn Persona 1.6 Standard (S) & gji bersih sy dlm RM1400…nk buat full loan lyak ker??

  23. kamen rider says:

    saya kakitangan kerajaan bercadang nak pakai proton persona.skrng ni masih pakai proton waja thun 2005..nak trade in ke persona.gaji pokok rm 3336.80 dan gaji bersih pulak rm 2200.90…saya anggota tentera adakah memerlukan penjamin ke tak?.waja masih dalam loan cimb selama 8 thun..

  24. zen says:

    saya bekerja sendiri, purata pendapatan saya sbulan dalm rm1300-rm1600 mcm tu,dan mempunya sijil graduate.. saya berminat dgn model kereta Persona 1.6 Standard (M)manual , adakh saya layak untuk memohon full loan?

  25. Rajib says:

    Hi,
    I am a foreigner and want to buy proton persona(HL) by loan. My salary is 9K. Can you please PM me the minimum down payment I have to pay and the price quote details?

    Thanks,
    Rajib

  26. syed azwan bin syed zakaria says:

    saya kakitangan kerajaan bercadang nak pakai proton persona.gaji bersih saya rm1744 dan saya ingin bayar downpaymet rm2500. berapa yang saya harus bayar setiap bulan untuk 9 tahu?

  27. sashitaran subramaniam says:

    boleh saya tahu kalau saya trade in kereta saya jenis persona ke persona baru berapa.tahun kereta saya 2008(M) base line.perlu bayar deposit ke x.bulan2 berapa.

    • admin says:

      Hi, boleh kami tahu berapakah baki hutang kereta tersebut? Sila check email utk dapatkan quotation Proton Persona ini.

  28. shah says:

    Salam. Saya nak trade in iswara tahun 2007 ke persona. Balance hutamg dalam $12000. Berapa dapat utk trade in. Utk persona auto metalik, berapa kena bayar bulan2.

    • admin says:

      Wasalam Shah, boleh hubungi kami utk discuss mengenai harga trade in tersebut? Boleh hubungi kami di 019-3559448?

  29. mizz says:

    hye..saya berminat dgn persona auto..but my current basid is 950 only plus commision boleh dapat about 2.4++…layak ke saya apply loan untuk persona..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>