Promotions

Lowest Car Loan Interest Rate 2013

Below is the latest car loan interest rate in Malaysia. The rates are offered by #mybestcardealer bank panels starting from January 2013. As of now, the rates have been consistent. Different bank would offer different rate. Purchase your brand new car from our Authorized dealer and enjoy the lowest rate we have here. Get your FREE quotation here : http://mybestcardealer.com/quotation

Malaysia Car Loan Interest Rate 2013:

Name Model 10% down payment Graduate Scheme
1 Ford From 2.40% Fixed 2.88%
2 Honda From 2.35% Fixed 2.88%
3 Hyundai From 2.40% Fixed 2.88%
4 Mazda From 2.40% Fixed 2.88%
5 Naza Kia From 2.40% Fixed 2.88%
6 Nissan From 2.40% Fixed 2.88%
7 Perodua From 2.70% Fixed 2.98%
8 Proton From 2.70% Fixed 2.98%
9 Toyota From 2.35% Fixed 2.88%
10 Mitsubishi From 2.40% Fixed 2.88%

#mybestcardealer bank panels include: Bank Islam, Maybank, RHB Bank, AmBank, Public Bank, CIMB Bank, etc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

223 Responses to Lowest Car Loan Interest Rate 2013

  1. Kazaa says:

    Salam Tuan, boleh x email quotation kereta honda civic 1.8s dan kereta honda city grade E? saya bercadang nk trade in ngan Saga BLM 1.3A (M) Line purchased bln Feb 2008. Brp estimate deposit saya perlu top-up utk kedua-dua kereta baru tersebut?

  2. ooi says:

    hi,

    pls share out Lowest Car Loan Interest Rate for used car 2013..thanks.
    especially for perodua..

  3. Liam says:

    Hi, which bank offer the lowest interest rate for Kia new car?

  4. kai says:

    hi, saya ada offer letter, but kt offer tu, tulis kontrak 3 bulan je.. plus, klu xde lesen, bleh aply ke

  5. an2x says:

    bro, saya berminat untuk membeli kereta Honda City atau Toyota Vios G Limited. boleh tlg pm kan quotation ka?? serta interest ratenya sekiranya saya bayar down payment RM20K.. thanks

  6. AIM says:

    VW Jetta, brand new, 120K loan, what’s the interest?

  7. FADZLI says:

    saya berminat untuk membeli mitsubsihi mirage full spec…
    saya tinggal diarea terengganu…
    my basic rm2000…
    how much loan i can get? berapa interest rate?
    ada islamic punya x kalau kt are terengganu?
    thnks in advance

    • admin says:

      Wasalam, you can get 90-100% loan, it should be fine. Our dealer hanya ada di KL sahaja, adakah you berminat utk berurusan dengan pihak kami?

  8. sukmawati says:

    Saya nak beli perodua viva , berapa interest yg sy dpt ! Bank mn yg low interest ?t.k

    • admin says:

      Hi, interest dari 2.85% dan ke atas. RHB dan maybank sediakan interest yang terbaik setakat ini. Sila check email you utk maklumat lanjut.

  9. roha says:

    Saya berminat nak beli kereta ford ranger baru. brp harganya? ada pakej yang terbaik. blh checkkan best islamic car loan and easy application tak byk requirement. tq.

  10. David says:

    Hi, can I have the quotation for Mazda CX5 2WD CKD? How much monthly installment?

  11. Ahmad says:

    Tuan,
    Adakah pihak boleh menguruskan permohonan dari Kota Bharu?
    Saya baru menamatkan pengajian, mempunyai simpanan kerana menjalankan bisnes online sewaktu belajar.
    Saya berminat untuk membeli Kia Rio SX, deposit RM40k. Masalah saya ialah saya sukar untuk mendapatkan penjamin, apa sebenarnya dokumen yang saya perlukan utk kelulusan pinjaman? Terima kasih

  12. AVENALL says:

    SAYA TAK DAPAT LAGI SIJIL DIPLOMA BOLEH TAK SAYA GUNA LESEN NURSING

  13. azila says:

    Untuk kakitangan kerajaan yang berstatus kontrak kena ada penjamin ke? Bank mana yang tak perlu penjamin? tq

    • admin says:

      Berapa lama kontrak you? Ada lebih setahun? Jika kurang setahun, you perlukan penjamin. You nk beli kereta ape?

  14. intan says:

    Hi,

    I nned to find out the lowest interest for secondhand car, toyota..
    which bank provide the lowest?

    thanks,
    intan.

  15. Lili says:

    Hi,
    I ada kereta Gen2(A) tp masih ada baki loan dlm 15K. saya bercadang nak beli kereta Mazda3 reg.2010 secondhand (57K) . Berapa interest rate untuk secondhand car dan bagaimana cara saya nak jual Gen2 saya dan buat loan untuk beli Mazda. Gaji bersih saya 2.7K.. Thanks!

  16. mohd zabidi says:

    hii…saya berminat untuk beli subaru suv..berapa interest dan bank mane yang bagi interst paling rendah..?

    • admin says:

      Salam, try rhb or maybank, they should be able to give you the best rate. Depends on also with your salesman’s bank panel.

  17. zee says:

    Hai.

    Boleh saya dapatkan berapa current interest rate untuk honda city S-spec(2009)?

    Basic saya 2300. Downpayment 7k.

  18. S meena says:

    I would like to sell my myvi (2008) loan bal around rm20k
    And get a new car with a installment of 600. Any suggestion of cars?

    • admin says:

      Hi Meena, other than buying a new myvi, you can purchase a brand new Proton Preve Executive, Proton Persona. Preferred loan amount should be more than RM 55k. Let us know if you are interested.

  19. fariz says:

    Salam..sy nak trade in toyota wish 2005 untuk beli new honda crv.wish register 2008
    Berapa market price wish? Full settlement 85k.

    • admin says:

      Wasalam tuan, kami dah emailkan maklumat lanjut. Sila hubungi kami untuk mendapatkan quotation bagi honda CRV tersebut. Thanks!

  20. shafikhadilla says:

    Hi saya nak beli FLX excecutive 1.3
    Saya bekerja sebagai kakitangan kerajaan kontrak (2tahun)
    dan basic saya RM1600 dan hanya memiliki lesen L.
    Adakah saya boleh boleh apply?

    Terima Kasih.

    • admin says:

      Hi Shafik, kami dah emailkan quotation bagi Proton Saga. Boleh berikan sekali salinan job offer letter you.

  21. herry says:

    salam & Hello,
    Nak tanya, saya bekerja di badan berkanun sebagai kontrak. Gaji dlm 3k shj. Nak tanya if sy nk beli used car kereta luar mcm honda or toyota, boleh pakai skim graduat x?

    • admin says:

      Salam, Yes you boleh guna skim graduasi utk beli kereta baru sahaja. Better you beli kereta baru sahaja kalau you nak interest rendah dan maintenance cost yang lebih rendah.

  22. fazira says:

    Hi,

    I would like to buy Kia Rio SX. How much do I have to pay for the down payment if I want the monthly payment around RM600++?
    And how much is the interest?
    Can you give me the quotation for 7 years and 9 years loan.

    Thanks

  23. newcar says:

    hai…saya bru order kereta proton saga flx 1.3 cvt..so sbb salesman 2 bgtw klu byr d/p bnyk interest akan naek? so far interest skrg 2.9%..bank mane yang bg interest yang plg rendah?saya first time beli kereta..saya kurang faham ttg bnda2 mcm ni.. terima kasih

    • admin says:

      Interest rate depends actually. Kalau down payment below 10%, high likely the interest should go up. Kalau down payment jauh lebih tinggi dari 20-40%, interest rate akan naik, tetapi sedikit sahaja.

  24. Aida says:

    Nk trade in Naza Citra Jan. 2008 yg ada hutang lg 3 thn dgn Kia FORTE @ Honda City

    • admin says:

      Kami dah emailkan quotation bagi Forte dan Honda City. Mengenai trade in value, boleh call kami di 019-3559448 utk set appointment dengan used car dealer kami.

  25. afzai says:

    hai, saya nak trade in perdana model tahun 97, nak ambil honda civic fd2 second hand dalam harga lingkungan 80k+++, mana bank boleh bagi interest rendah, dalam budget bulanan 700..

  26. Jeffry says:

    Salam..
    Hi..insyaallah dalam mase terdekat ni sy plan nk amik ford focus 2.0..bole sy tau x bank mane yg bole bagi interest paling rendah?brape interest terkini? Tq

    • admin says:

      Wasalam, interest rate terkini dalam 2.3-2.5% bergantung kepada kelayakan dan kelulusan bank. Sila check email you utk maklumat lanjut.

  27. Wan says:

    hi..
    gaji saya rm 2346 gaji bersih rm1740…saya ada pinjaman perumahan rm646..
    kereta apakah sesuai dgn gaji saya sekarang..dengan deposit boleh bayar rm 9k
    boleh tak email kan quatation…

    • admin says:

      Hi Wan, kami dah emailkan quotation. You boleh apply loan setinggi RM 50k dan sila hubungi kami jika you berminat untuk mendapatkan proton saga, perodua myvi atau model lain.

  28. Aini says:

    salam..saya nak tanya berapa loan saya lepas utk keta baru…gaji saya rm1625..gaji bersih rm 1400..saya ada loan keta rm350 sebulan dan suami nak tolong bayar.boleh email quatation tak?..tqvm

  29. Jennifer says:

    Hi! I am interested in Kia Rio EX 2013.
    Will be trading in atos 2005 and no bank loan balance.
    May I know the monthly installment for 9 yrs?
    Thanks.

    • admin says:

      Hi Jennifer, we have emailed you the latest price and promotion for the Kia Rio Ex. Please contact us if you need any further help.

  30. azrul says:

    Hi,

    I plan to buy new KIA sportage. Which bank can offer me the lowest interest rate.

    • admin says:

      Salam En Azrul, Maybank or RHB should be it. Please check your email and call us to get the latest promotion available.

  31. nazz says:

    hai..
    saya bercadang nak bli caldina tahun 2003/2005.plan downpayment 20k.brapa interest boleh dpt?dan memang loan sampai 7 tahun je yg maximum?terima kasih..

    • admin says:

      Nazz, ni you kena tanye used car sendiri, kerana setiap bank panels juga menawarkan rate yang berlainan.

  32. RUSLI BIN OMAR says:

    I plan to buy new Proton Saga SV. Which bank can offer me the lowest interest rate.

  33. Jimmy says:

    Adakah bank yg akan finance loan kereta saya jika saya bekerja di luar negara dan pendapatan setahun dlm 288K. Berminat nak ambil Estima tetapi takut bank tak beri buat loan sb tiada penyata gaji cuma ada kontrak saja. Kalau Estima berapa bank boleh beri interest rate?

    • admin says:

      Hi Jimmy, it really depends on your savings and bank statement and how much loan you are planning to get. You can give a try and provide your job offer letter.

      • Jimmy says:

        Thanks admin for the reply but it’s just like taking risk if Ive committed myself to a seller and then the bank rejects my loan application, worst thing would be the time spent to look for a car and then needs to surrender it back to the seller. Is there a way, the bank pre-approved the applicant and then myself look for the car? Any idea about the interest rate for Estima?

  34. ben says:

    salam. saya seorang pekerja kerajaan. gaji dlm +- rm4k. teringin nak beli kereta dalam bajet rm600 to 700 monthly installment. drngan bayaran 0 untuk downpayment. for the time being, saya ingat nak beli naza citra sbb memang tgh cari mpv selain exore dan alza. so saya nak tanya:

    1. bolehke saya pakai graduate scheme (im working in the same time studying juga)
    2. harap pihak tuan dapat beri quotation untuk naza citra
    3. layak ke saya dapat pinjaman penuh. thanks.

    • admin says:

      Hi Ben, Citra tu model lama. You boleh dapatkan MPV Rondo. Sila hubungi kami di 019-3559448 dan kami boleh arrange kan 100% pinjaman.

  35. Ann says:

    Saya br 6 bln bkja di Swasta, permanent n gaji brsh dlm 1800 .masih berfikir samada mau beli proton saga flx/viva elite/myvi extreme..boleh emailkan quotation untuk smua model ini tak? Berapa current interest rate and the lowest?

    • admin says:

      Salam, kami dah emailkan quotation bagi kesemua model. Kami syorkan agar you mengambil model Myvi / Proton Saga. Sila hubungi kami jika you ada sebarang soalan.

  36. Matahari Oren says:

    Saya nak beli suv….suv ape terbaik dgn monthly 1500 kebawah dan deposit 25k…kindly email me

  37. hisyam says:

    Saya berminat nak beli mitsubitshi triton lite turbo. saya ada naza ria 2004 yang ada baki lagi di bank. berapa harga untuk trade in. coz saya perlu kira berapa perlu saya topup..

  38. ss says:

    Hi , can i ask what the Rhb interest rate if i want buy Suzuki Swift 1.5 (A)2008 second hand car.

  39. PakCik says:

    Interest for new Naza Cerato.. loan 85k..

  40. Michael Lim says:

    I am interest for new Honda city E .
    Minimum 10% down payment for rate 2.35%?
    I hv 2009 Myvi ezi need to trade in, loan balance RM31000.
    Pls send me the quotation. TQ

  41. mohd zufarhe says:

    salam, saya ada viva tahun 2011 tp teringin nk trade in dgn triton. boleh tak emailkan detail2 lain. saya bekerja sendiri. so problem dgn bank statement kebanyakkan pendapatan cash so bank statement tk berapa cantik.thankyou

    • admin says:

      Wasalam, berpakah baki hutang kereta Viva tersebut? Kemungkinan besar you perlukan penjamin kerana status you yang bekerja sendiri.

  42. dean says:

    Hye..i nk amik preve cvt exec baru 2013..brapekah interest rate sekiranya i put 4k for D/P.tq

  43. Fatin says:

    Interested in Ford Fiesta 1.6L Sport.
    With 10% down payment, can you please send me the quotation with best interest rate.
    And where can I find your authorised dealer?
    Thank you.

  44. SULIANA says:

    boleh emailkan sya quotation for Rush 1.5S. Dep RM10k

  45. jkey says:

    hello,

    Can you send me Kia Rio 1.4 ex quotation with 10% down payment?

    Also your nearest dealer around Pahang and Perak.

    Thanks

  46. alin says:

    hai..sy nak tanya,sy berminat dengan proton saga flx. sy ada pergi showroom proton salesman tue ckp kalau sy nak buat 0 downpayment,sy kne ambil loan untuk flx exec tp dapat flx standard. memang macam tue ke?

    • admin says:

      Hi alin, bergantung kepada kelayakan saudari dan sebenarnya ada 2 car untuk dapatkan full loan. 1) Untuk mendapatkan skim graduasi, saudari cuma perlu memastikan ini kereta pertama dan saudari mempunyai degree/diploma.

  47. ihsan says:

    apa maksud UCD? kenapa certain bank x dpt terima ucd cth RHB. tapi Ambank boleh. tp interest ratenya rendah.

    betul ke kalau trade in kereta ke dealer pastu kena bayar advance payment?

    help me. takut kena tipu

  48. Zeev says:

    Hi Mybestcardealer,

    I’m a M.Sc Degree holder and currently a fulltime PhD student. Can I apply for a car financing under the graduate scheme? If in fact I am eligible, what is the maximum loan?

    Thank you.

  49. amo krish says:

    Sy berminat dgn hyundai elantra 1.8 ..sy nk tau harga terkini kereta ini
    Dan juga intetest terbaru kat bank mane..sy nk trade in kereta vios 1.5G tahun 2006.berape ye..sbb kat bnk masih ada baki 39k

  50. shaz says:

    Saya baru habis buat diploma secara part time..sy mmg sudah bekerja sebelum ini..adakah saya layak untuk beli kereta perodua viva s series auto guna graduate scheme? Kalau full loan,berapa bayaran bulanan utk 7 @ 9 thn?

  51. maznah says:

    hi
    plz quote for me toyota wish 1.8
    my basic salary is rm3400 bersih rm3217
    housing loan about rm956

  52. Shaiful Azri says:

    Hye

    Saya ingin bertanya…saya mempunyai kereta saga BLM sejak tahun 2009
    masih ada baki hutang kat bank dalam 4.5 tahun lagi

    Jika saya trade in dengan kereta Proton supreme atau honda jazz hybrid, berapa down payment yang saya perlu bayar kat bank..

    Basic gaji saya sekarang RM 2150.00 sahaja termasuk fix allowance.

    Terima kasih.

  53. fatul says:

    Hi there,

    Can you please send me the quotation for a peugeot 208 (5 doors) for the graduate scheme. How long should I wait to get the car if I deal with you?

  54. deen says:

    sy nnk beli ford ranger 2.2 mt (4×2) harga otr 69,999 sy cek di website ford.sy nk trade in my nissan sentra 1.8 gxe tahun 2001.nissan ni dh tiada hutang.berapa bayaran bulanan untuk 9 tahun. gaji bersih 2,300(dah tolak rumah).

  55. Zaan says:

    Aksum…. boleh tuan post pinjaman untuk Toyota wish 1.8 (2003) ?

  56. ady says:

    Salam..berapa deposit yg perlu dibyr untuk monthly rm400++..interest rate bape? Bole suggest bank yg ada islamic loan x? Sy minat persona..tq

    • admin says:

      Wasalam, kami dah emailkan quotation dan kami boleh dapatkan islamic loan, tiada masalah. Sila hubungi kami di 019-3559448 jika tuan ada sebarang soalan.

  57. zz says:

    nak tanya..kalau vios type J manual tahun 2009..masih berhutang 16k loan..brapa dpt kalau jual ye.plan nak ambil ford focus sport.loan apa plg lowest ye

    • admin says:

      Salam, kami dah emailkan quotation bagi ford focus dan berkenaan dengan loan, you tidak perlu risau. Bank kami sentiasa menawarkan rate yang terendah.

  58. ila says:

    salam.. nak tanya berapa interest untuk kereta import tahun 2003.. saya bermint untuk membeli kereta honda civic 1.7 vtas…

  59. rai says:

    Hi. Which bank offers lowest interest rate for Kia cars?. tq

  60. Hafizah says:

    Hi, saya berminat nak beli chery st boleh tak dpt bank yg bagi lower interest? Gaji bersih dlm RM2400

  61. man says:

    Hi admin, Saya berminat untuk membeli samaada kia forte 2.0sx / kia cerato 1.6 / Myvi 1.5 brand new menggunakan skim graduan. Saya graduated thun 2010 dan skrang berkeja di syarikat baru selama 2 bulan (kerja tetap). Gaji kasar rm3650 + RM900 (elaun). Saya ada commitment dalam rm1100 sebulan. Bley bagi advise? Tq

  62. iswadi says:

    saya nak tanya berapa interest % loan Am Bank….kalau beli Exora

  63. Firdaus says:

    salam..

    saya ingin jual kereta Honda Civic FD 2.0 2006..baru pakai 6 bulan..
    reason nak jual sebab nak ambil Kia Rio SX or Suzuki Swift
    adakah pihak tuan dapat selesaikan masalah saya ni?

  64. Salam says:

    Salam,

    Saya bercadang nak beli kereta Honda city atau vios, boleh bagi quotation bagi kedua-dua kereta tersebut..deposit kira2 RM15K

  65. fiq says:

    Hai…saya berminat untuk membeli kereta Toyota Vios J (Auto). boleh tlg pm kan quotation?? serta interest ratenya sekiranya saya bayar down payment RM10K..Serta Gaji Min untuk sy beli kerata VIOS..thanks

  66. paan says:

    hello..sy nk beli honda city..tp ble tgk vios n forte pn mcm menarik jgk..bleh x admin tlg saya compare harga n interest tuk 3 kete ni? tlg pm sy quotation..tq

  67. haida says:

    Hai…
    sy ade BLM thun 2010…baki hutang ade 5 tahun lagi…sy ingin tukar kereta kepada Honda City baru…sy bekerja goverment n gaji bersih dalam 2300 sebulan…dulu mase ambil kete ade 10% deposit…so mcm mane prosedur nak tukar kete?

    • admin says:

      Hi Haida, hubungi kami di 019-3559448 supaya kami dapat terangkan proses dengan lebih terperinci. Sila check email you utk dapatkan quotation.

  68. Khairudin says:

    Hi….saya bekerja swasta hampir setahun dan monthly salary 3.2K. Can i afford kia sportage? Sy ada 20k as a downpayment. Lets say the car price is bout 130k Otr ( include discount )…so adakah sy bleh lulus pinjaman tanpa penjamin. Bank mana yg ok?Can u send me the details to my mail. If can I would like to buy the car on Chinese New Year as it would be more discount and free gift ….thanks

  69. fikri says:

    Salam. Kalau basic saya rm2500, ingin membeli kia rio boleh? loan 9 tahun

  70. shaz says:

    salam..saya dah graduate january 2013 lalu..dan sekarang saya bekerja sebagai part time (admin)..adakah saya boleh lulus pinjaman dan car apa yang bersesuaian yang boleh dibeli..tq

  71. rich says:

    sy bercadang nk beli vios baru 2013 1.5j auto o%downpayment n nk trade in saga fl 2011 with loan balanced rm31k..gaji min sy rm2900.boleh tk email quotation?

    • admin says:

      Baki hutang kereta Proton tersebut masih tinggi dan you maybe perlukan cari direct buyer utk dapatkan harga yang lebih tinggi.

  72. mkazhar says:

    hi admin.. sy skang mnggunakan Proton gen2 2008 manual baki hutang ada RM30k lg.. berapa value sekarang harga keta gen2 sy dan jika sy ingin ambil honda crv tahun2008 harga RM79400 dgn 0 downpayment brp monthly sy kena bayar..
    brp interest rate utk honda crv 2nd?? tq atas feedback..

  73. haida says:

    saya ada baki hutang kereta RM29k, kerete BLM 2009 Auto…boleh x sy nak trade in dgn Honda City or Civic..boleh bgi pendapat x?

    • admin says:

      Boleh, cuma baki hutang kereta tersebut masih tinggi dan you maybe kena bayar difference between market value dgn baki loan.

  74. norhazlinda says:

    Salam…sy bercdg nk trade in myvi elegance 2011 dgn mazda 2 or new vios..baki loan rm44010..agak2 brp kna topup lg utk DP..thanks

  75. hana says:

    hi,
    saya bercadang nak trade in Pesona M-Line Auto (2011),balance loan 40500..saya plan nak ambil Honda Jazz Hybrid,tapi saya beli kereta ni dulu guna graduate scheme.boleh ke?if now,nak apply gune graduate scheme boleh lg ke xboleh?agak2 bape saya kene topup utk buy new car?
    If let say,xboleh I nk mintak husband I yg apply loan..gaji bersih 2400..boleh ke dapat loan untuk Honda Jazz Hybrid?

  76. Alex says:

    Do you know what is the interest rates(%) for a Volkswagen(VW) in Malaysia?

  77. nozi says:

    salam.. sy berminat dgn elantra model 1.6..dan klu boleh nak trade in gets 1.4 tahun 2004 yg masih ada baki loan 25k(nama sy) dan viva 850 tahun 2008 husband yg masih berbaki 17k(nama husbnd).. Boleh ke? lagi satu, bole berikan sy quotation elantra terkini dan promosi yg ada? tq

  78. samah says:

    saya nak tread in kia spectra tahun 2006 baki loan ada dalam 20k rasanya, so kereta apa yang boleh you cadangkan tq

  79. husni says:

    Salam.. bagi bln ni, lowest interest rate untuk kereta honda city? Dan bank mane yg paling lowest interest utk di apply?Thanks

  80. mea niza says:

    Slm admun adakah mazda monthly rm400+ 1st party…area sabah

  81. Awie says:

    Hi Admin,
    I want to buy Mazda CX5. Pls may i know:
    1>Currently which 3 banks giving lowest interest rate?
    2>Contact number for these 3 banks in Subang Jaya & Tai Pan?
    3>Do they offer variable & fixed interest rate?
    4>How much interest savings if I take variable rate?
    5>Can I get 100% loan?
    Thanks
    Awie 13Nov13

  82. Nur says:

    Hai,
    I’m just being hire as account assistant with the Basic salary of rm1350 on Sep 17, 2013. My position is permenant but i’m still in probation period now. i would like to buy Viva Or Myvi. Am i qualified?

  83. zety says:

    hai..sy berminat nak beli kereta hyundai elantra 1.6 dan trade in kelisa 1.0 manual thn 2005 dah bt full settlement utk kelisa ni.. net salary 2550. sy nak tau brp monthly pyt kalu beli elantra ni.. TQ

  84. suba says:

    i would like to buy myvi 1.3 standard.net salary 900.am i qualified.which bank offer lowest interest.tq

  85. mohd says:

    Assalamualaikum.
    Saya mempunyai myvi 1.3 limited edition tahun 2010. Baki loan ada lebih kurang dalam RM 41,139.65.
    Saya bercadang untuk mengambil Kia Cerato 1.6. Boleh berikan kiraan dan special rate yang saya boleh dapat berserta quotation. Mohon juga khidmat nasihat yang terbaik dari pihak tuan.
    Tq.

  86. Jagathisswaran says:

    Hi, im a fresh graduate looking to buy toyota vios 1.5j auto. How do i go about? And i just got offer letter from public bank. so will I be able to use Public bank staff interest rate?

  87. anna says:

    Salam..sy br bkerja sbg guru n nak beli kereta vios 1.5j auto br..buat stkat ni nak wat loan pling rendah intrest bank mane ye n urusan sng n cpt..bajet nk gune kreta sblm buka sek thun 2014 nnt..leh bg quotation hrge kreta ni klau nak bli dgn dwn pyment 5k..thanks

    • admin says:

      Wasalam, berape bulan you dah bekerja? Ada job offer letter? Kami dah emailkan quotation bagi model Toyota Vios tersebut.

  88. S.Sueilan says:

    Salam, Tuan saya ingin membeli sebuah kereta buatan Honda iaitu Jazz i-vtec dalam awal Januari ini (selepas menerima bonus untuk di jadikan D/P dalam lingkungan 5k) Masalah saya sekarang adalah :

    1. Saya bekerja (sebuah syarikat) dengan gaji di bayar secara tunai (atas permohonan saya sendiri). Dan tabiat saya adalah memecahkan wang-wang berkenaan kepada akauan ASB,Bank Islam dan RHB mengikut keselesaan saya pada bulan tersebut. Ini bermakna saya tidak mempunyai penyata akaun bank untuk di buktikan gaji masuk saya. Adakah ini boleh di pertimbangkan? Gaji saya basic 2200 + 300(elaun) – 120 (potongan PTPTN). Saya hanya ada penyata Slip gaji dan KWSP sahaja untuk di buktikan.

    2. Saya mempunyai komitmen untuk akaun ASB 1 monthly dalam 136.70 dan akaun ASB 2 dan monthly sebanyak 300.00 dan pembiayaan peribadi Al Rajhi monthly 198.00. Saya juga ada menjadi penjamin untuk Ibu saya bagi memohon pembiayaan perniagaan dari BSN untuk jumlah 20k. Adakah menjadi penjamin juga di kira sebagai komitmen bulanan?

    3. Berapakah interest yang boleh di katakan hebat boleh Tuan cubakan untuk saya?

    TK.

    • admin says:

      Wasalam, berkenaan dengan status saudari, boleh saudari dapatkan penjamin? Komitment ASB berserta loan peribadi boleh dikatakan amat tinggi.

  89. zifah says:

    Saya berminat membeli nissan grand livina.Saya juga ingin trade in myve SE(A) 1.3 tahun 2007. Full settlement bank 15000.
    Bank mana yang boleh beri saya interest loan rendah dan islamic.
    terima kasih.

  90. Adilah says:

    salam. sy berminat untuk beli toyota hilux dan ingin buat pinjaman 50k n repayment within 5 year. brp interest terendah yg boleh dapat and dari bank mana? tq in advance for ur info.

    • admin says:

      Wasalam, kami dah emailkan info. Kami boleh dpatkan loan yang terendah dan hubungi kami jika you berhasrat utk membeli dari dealer Toyota kami.

  91. miss erra says:

    Salam, dalam 33% kelulusan ni adakah bank akan kira baki amount yang kita nak buat loan, atau total harga kereta tu? saya bercadang hendak ambil mirage dgn gaji RM2100. Boleh bagi quotation encik? Thanks

  92. Ong says:

    Saya bercadang nak beli Honda Jazz Hybrid, boleh bagitau saya Harga promosi hujung tahun dan berapa interest rate?

  93. Mohamad Nurudin says:

    Hai Salam

    Saya bercadang untuk membeli MyVi SE 1.5 (A). Baru bekerja selama 3 bulan dengan gaji bersih bulanan RM1500. Boleh detail kan pada saya untuk pembelian kereta ini termasuk interest rate semasa dari bank. Terima kasih.

  94. Amy says:

    Hi.

    i berminat nk beli perodua alza it’s either standard manual or standard auto.
    Gaji basic less than RM2500.full loan boleh ke?
    boleh detailkan pada saya untuk pembelian kereta ini termasuk interest semasa dari bank

  95. Jue says:

    Hi!
    Saya bercadang untuk membeli Honda Jazz. Boleh detail kan pada saya untuk pembelian kereta ini termasuk interest rate semasa dari bank.
    Terima kasih.

  96. Aminuddin Bin Asraruddin says:

    Salam Tuan,

    Saya berminat untuk membeli kereta Hyundai Elantra..Berapa rate terbaik?kalau boleh nk yg Islamic sahaja..Downpayment 9000..

    Terima kasih.

  97. CT says:

    hi, sy berminat untuk beli kereta terpakai toyota.. boleh saya tahu berapa interest semasa.. dan bank mana interest paling rendah..tq

  98. Nasrul says:

    Saya berminat nak beli kereta terpakai vios 2011 terpakai 0 d/p. harga kereta lebih kurang 59K. berapa interest biasanya kalau kes mcm ni? Agak2 brpe byran bulan2? Sy baru kerja govt 7 bulan dgn gaji bersih 21++. Adakah perlu penjamin? Harap tuan blh bg cadangan mngkin utk dptkan kereta lain dgn skim yg bagus. Tq

    • admin says:

      You kena check maksimum loan you bole buat utk model ini dan you juga tidal perlukan penjamin jika gaji bersih you lebih daripada RM 2,000.

  99. Ahmad says:

    salam,sy ingin cari nissan silpy thn 2009-2012 terpakai brp rate dgn islamic banking,

  100. may chua says:

    hi,

    Saya teringin nak beli myvi 1.3SE (AUTO) , bank yang mana boleh dapat rate yang rendah ?

    • admin says:

      Bank panel kami boleh berikan rate terendah dan sila check email you utk dapatkan quotation bagi Perodua Myvi tersebut.

  101. hairul says:

    hai….
    saya hairu…
    saya nak bercadang untuk membeli kereta honda jazz baru 1.5 CKD…
    saya nak trade in kereta saya sekarang persona B-Line Auto 2011…
    baki loan ade 40K…
    saya nak bayar deposit untuk honda jazz RM10K
    berapa saya kena topup???
    dan berapa ansuran bulanan untuk honda jazz????
    mahu pakai honda jazz….
    tolong

  102. yuyu says:

    Hi..net pay husband saya dalam rm11k-12k..kami ada komitment rumah 1.3k, kereta saya rm500 dan personal loan dalam rm300.Sekarang kami sedang mencari kereta family.Kami mempunyai 2 org anak..boleh anda cadangkan kereta yg pling sesuai dgn kami

    • admin says:

      Hi yuyu, you berminat utk dapatkan kereta sedan atau mpv? Dapatkan quotation di website kami seperti yang tertera didalam email kami.

  103. eja says:

    Salam. Nak tanya. Kalau saya bercadang nak beli honda crv terbaru 2014, berapa minimum gaji baru lepas? Berapa current interest utk model kereta tu and berapa minimum d/payment, 10% ke 20%? Baru nk plan.. thanks

  104. kenkkirana says:

    Hye. Sye nk beli saga sv manual. Tp basic rendah. Sye nk bwt graduate scheme. Blh ke tlg yeh

  105. Saiful Lizam says:

    My mom nk beli kereta alza 2014 edition..umur 54thn income 10k++ sbln berniaga pasar ,comitment 2k sbln byar 2 biji kereta..adakah layak tuk loan kenderaan lg dgn faktor umur beliu..

  106. Zaiful says:

    Salam Tuan,
    Saya nak trade in Proton Gen 2 1.6A tahun 2007, bercadang nak beli Toyota Wish. Gaji bersih saya RM 4000. Lepas x loan?

  107. zul says:

    Saya bercadang nak beli alza baru.maybank offer 2.88% utk 9 tahun.pada pendapat tuan ok ke?

  108. zue says:

    Saya nak trade in kereta myvi,dan mahu ambil/beli toyota vios 2013 fullspec.. Myvi baru 2012.. Kena tambah downpayment ke?

  109. dijah says:

    saya berminat nak beli keta honda jazz..br kerja 5 bulan..gaji bersih rm 1700 da potong kwsp..tp x da pjamin..bank mn yg ok area labuan

  110. Kerol89 Kerol says:

    Salam. Saya berminat hendak beli honda civic 1.8 secondhand berapa gji yang ok kalau beli kereta tu? Basic saya 2800 dalam seblan saya dapat dalam 3k dan keatas. Macam mane? Boleh?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>